Beste bierliefhebber

Vanaf vandaag tappen we van Boulevard Brewing Company: TANK 7

TANK 7 van Boulevard Brewing Company. Het klinkt als een gepansterd voertuig dat om een of andere reden een plaatsje in de geschiedenis heeft gekregen als N°7. Een bier dat als een pletwals de markt verovert. Toch is het niet meer dan een verwijzing naar de vergistingstank waarin dit bier voor het eerst tot stand kwam; vergistingstank N°7.

Wat zegt deze TANK 7 nu;tank7a

Oog: Goudblond, licht oranje schijn. Licht ivoren kraag met goed opbouwende, vaste schuimkraag. Kleverig schuim. Bier is wazig. Felle carbo, sterke pareling.

Neus: Aards kantje, kruidige hint. Licht fenolisch, kruidnagel, rokerig – subtiel. Volop fruitigheid in neus; hop, grapefruit, steenfruit-peachy. Mooie gebalanceerde aromatische neus.

Mond: Medium tot stevige body, redelijk volmondig. Sterke carbo. Pittig, peperig mondgevoel. Zoete aanzet en middenstuk. Droog einde. Moutige retour. Milde bitter. Ondanks de toch wel stevige body en hogere ABV heeft het bier een goed doordrinkbaar karakter. De pittige, verfrissende saturatie en droogheid op het einde houden het bier scherp.

ABV: 8.5% zoals den Duvel

Cheers!